Huis van de Dichter
Huis van de Dichter Huis van de Dichter

Huis van de Dichter
schrijfresidentie • Watou

Het ‘Huis van de Dichter’ was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de legendarische ‘Poëziezomers van Watou’. Het huis is reeds enkele jaren een fel gesmaakte vakantiewoning. Vanaf 2018 zal het ‘Huis van de Dichter’ zestien werkweken lang per jaar ook worden opengesteld als schrijfresidentie voor auteurs. Watou krijgt daarmee een broedplek voor literatuur. Dichter Michaël Vandebril wordt twee jaar lang ambassadeur van het ‘Huis van de Dichter’.

Carmien Michels (°1990) wordt de eerste resident van het ‘Huis van de Dichter’. Deze schrijfster en performster schreef twee romans en publiceerde onlangs haar eerste poëziebundel ‘Wij komen van ver’ (Uitgeverij Polis).

De schrijfresidentie wordt zondag 25 februari 2018 om 11u voorgesteld in het Festivalhuis (Watouplein 12, Watou) tijdens een publiek moment waarop de sleutels van het ‘Huis van de Dichter’ worden overgedragen aan Michaël Vandebril en de eerste schrijfresident Carmien Michels haar intrede maakt in de residentie. Van harte welkom!