Huis van de Dichter
Huis van de Dichter Huis van de Dichter

Concreet

Het ‘Huis van de Dichter’ is een residentie voor auteurs die in Vlaanderen en Nederland wonen en werken. Auteurs uit alle genres zijn welkom, van alle leeftijden, diverse achtergrond, komaf en cultuur. De schrijfresidentie zal bewust ook kansen bieden aan auteurs met andere roots en auteurs die in co-creatie samenwerken met andere kunstenaars. In samenwerking met Kunstenfestival Watou zal het ‘Huis van de Dichter’ ook activiteiten en lezingen plannen met de schrijfresidenten.

‘Huis van de Dichter’ biedt de auteur één werkweek (van maandag tot vrijdag, met overnachting) in de woonst, die helemaal ter beschikking staat. Het huis heeft een ruime werkkamer met internetverbinding, zitplek met houtkachel, eethoek, keukenfaciliteiten, slaapkamer, badkamers en tuin, waar de auteur in alle rust of in dialoog met andere kunstenaars kan werken. Watou leent zich ook goed tot een ontdekkingstocht van de Westhoek en de grensstreek.

Het verblijf is kosteloos. De gast zorgt zelf zijn/haar maaltijden, bedlinnen en handdoeken.

De jaarlijkse toewijzing van de schrijfresidenten gebeurt na een oproep van het Vlaams Fonds der Letteren (vanaf heden Literatuur Vlaanderen) en een beoordeling door een onafhankelijke selectiecommissie. Ook los van deze oproep kunnen kandidaten hun interesse kenbaar maken bij de selectiecommissie op info@huisvandedichter.be